Börcs Község Honlapja polgarmester[kukac]borcs.hu
„A vidék érintése……..”

KERESÉS

Látnivalók

Börcs a Holt-Rábca mellett, Győrtől 12 km-re Rábca bal partján fekszik. A település földrajzi adottságai jó lehetőséget biztosítanak kirándulásokhoz, pihenésekhez.

A faluban Erdei Iskola működik, amely szálláslehetőséget, és igény szerint programokat biztosít az idelátogatóknak. A község határában kiépített útvonalon a Peryche Holt-Rábca menti Tanösvény keretében ismerkedhetnek a természetszeretők a vizes élőhelyek világával.

Az aktív turizmus iránt érdeklődők vízitúrázhatnak a Csobogó Kenu Kölcsönző segítségével és a Party-túra Kerékpárkölcsönző is a kirándulni vágyók rendelkezésére áll.

 

Varga Béla

katolikus pap, pápai prelátus, politikus

Szeretettel köszöntjük Börcsön a Levendula Mezítlábas Parkban!

Ezt az ösvényt egészen biztosan szeretni fogják kicsik és nagyok egyaránt, ugyanis itt nem hogy szabad, egyenesen kötelező mezítláb járni! Azon túl, hogy jó szórakozás, nagyon kedvezően hat az egészségünkre.

Millenniumi emlékmű, amely a temető és az önkormányzati hivatal közötti téren található.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

 

 9152 Börcs, Petőfi Sándor u.
     Térkép: 47.68358000, 17.50449000

II. világháborús emlékmű - Börcs

A település 1992-ben állította az emlékkövet a II. világháborús áldozatainak emlékére. A félkör alakú építményen áll a vésett emlékkő, mely 29 áldozat névsorát tartalmazza. A névsor felett láthatjuk a színesre festett magyar címert.

Az Egyesület, mint szervezeti keret célja, Börcs község történelmi múltjának megőrzése, a szellemi és tárgyi emlékek megőrzése és bemutatása, a múlt és ma is élő hagyományok összegyűjtése, ápolása, megőrzése és bemutatása.

2001-ben lett kialakítva 4,6 km hosszú tanösvény Börcs külterületén, amely a Holt-Rábca élővilágát mutatja be, érintve a kerékpáros hidat, valamint az útvonal mellett kialakított pihenő helyet.

Börcsi Evangélikus Leányegyházközség rövid története

Legelső eddig ismert adat 1674-ből származik : Kasza Ferenc győri kanonok szállt ki a városból a községbe, hogy visszatérítse a majdnem kizárólag evangélikus lakosságot a római egyházba.

Szent – Bertalan templom

A börcsi római katolikus templom története

A "régi" templom minden valószínűség szerint Árpád-kori volt. Azt, hogy ezt az ősrégi templomot mikor és ki építtette, azt biztosan megállapítani nem lehet.

Borcslogó

ELÉRHETŐSÉGEK

Abdai Közös Önkormányzati Hivatal

Kirendeltség Börcs, Erzsébet tér 4.
Telefon: 96/553-240
Mobil: 70/338-5197

Ügyfélfogadási idő Börcsön:

Hétfő: 8-18 óráig
kedd-csütörtök: 8.00-16.00 óráig
Péntek: 8.00-12.00 óráig

 

esza