Börcs Község Honlapja polgarmester[kukac]borcs.hu
„A vidék érintése……..”

KERESÉS

Tájház és Falumúzeum

Az Egyesület, mint szervezeti keret célja, Börcs község történelmi múltjának megőrzése, a szellemi és tárgyi emlékek megőrzése és bemutatása, a múlt és ma is élő hagyományok összegyűjtése, ápolása, megőrzése és bemutatása.

Az Egyesület múzeumi kiállításokat rendez, hagyományőrző- és kézműves foglalkozásokat, valamint a célhoz illeszkedő különböző kulturális rendezvényeket szervez.

Az 1922-ben épült tömésházban kialakításra került konyha , a hozzá tartozó mindennapos használatban lévő  eszközökkel, tiszta szoba, kimondottan Börcsről szóló helytörténeti múzeum szoba.

A tájház területén megtekinthető 1870-es évektől az 1950.-as évekig  a gazdálkodó életmódot folytató emberek, ló vagy ökör vontatta eszközei, a mezőgazdasághoz , és állattartáshoz kapcsolódó kézi eszközök, iparos és kézműves eszközök. Az udvaron a gazdasághoz tartozó honos és nem honos állatok ( tyúk , liba ,  magyar vadas kacsa , parlagi pulyka , fürjek , kecskék, birkák , és az ezeket állatokat védelmező puli kutya ) , és sás tetős szín .

Szolgáltatások

tárlat vezetés, településtörténet, a ház , és a paraszti élet mindennapjainak bemutatása   állat simogatás használati gépek ( pl: morzsoló , daráló , szelelő rosta )működésének bemutatása, kipróbálása 

A tájház  megtekinthető minden nap
telefonos egyeztetés szerint: +36-70-311-9440

További információ:
https://www.facebook.com/borcs.tajhazesfalumuzeum/

tajhaz borcs 2

Borcslogó

ELÉRHETŐSÉGEK

Abdai Közös Önkormányzati Hivatal

Kirendeltség Börcs, Erzsébet tér 4.
Telefon: 96/553-240
Mobil: 70/338-5197

Ügyfélfogadási idő Börcsön:

Hétfő: 8-18 óráig
kedd-csütörtök: 8.00-16.00 óráig
Péntek: 8.00-12.00 óráig

 

esza